top of page

Η Εκπαιδευτική μας Μέθοδος

Στην ΠΥΡΑΜΙΔΑ  πρωταρχικό μέλημα μας είναι να συνδυάσουμε την μάθηση με το παιχνίδι, με στόχο να έχουμε δημιουργικά, αυθόρμητα και πάνω από όλα ευτυχισμένα παιδιά!

 

Μέσα σε ένα όμορφο και ασφαλές περιβάλλον δηλώνουμε την πεποίθησή μας ότι το σχολείο πρέπει να είναι ένας ενδιαφέρων κόσμος θετικών εμπειριών που θα συμβάλλει στην πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών.

 

Έχοντας πολύχρονη πείρα και κατάρτιση αλλά πάνω από όλα αγάπη, ευθύνη, συνέπεια και σεβασμό προς τα παιδιά είμαστε συνοδοιπόροι τους  και τα βοηθάμε μέσα από πολλές δραστηριότητες όπως: η Μουσική, η γυμναστική, η παιδική yoga ,το καράτε, το θεατρικό παιχνίδι, η δραματοποίηση, το κουκλοθέατρο, τα εικαστικά, τις Κατασκευές, το ελεύθερο παιχνίδι, την κηπουρική, την δανειστική βιβλιοθήκη, τη μαγειρική, τις θεατρικές παραστάσεις και άλλες , να μετατρέψουν το κάθε "Δεν μπορώ" σε "Δοκιμάζω" και κάθε "Γιατί;" σε "Γιατί όχι;" καταφέρνοντας  έτσι να ξεδιπλώσουν  τα ταλέντα τους ,να αυτονομηθούν, να πειθαρχούν, να κοινωνικοποιηθούν, να αποδεχτούν  το διαφορετικό.

 

Επιπλέον με την σύγχρονη παιδαγωγική μέθοδο που ακολουθούμε εφαρμοσμένη από άριστα καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό , δημιουργώντας μια ισορροπία ανάμεσα στην ελεύθερη εξερεύνηση και στην καθοδηγούμενη μάθηση, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τα παιδιά να ανεβάσουν τον δείκτη ευφυΐας τους , να εξελίξουν τις ικανότητες και δεξιότητές τους και να αποκτήσουν γερές βάσεις ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όπως και της  μετέπειτα ζωής τους.

 

Οι τέχνες, ο αθλητισμός, η επαφή με το περιβάλλον, τη φύση και τα ζώα είναι για τoν σταθμό μας εξίσου σημαντικά με τους άλλους τομείς. Για τον λόγο αυτό έχει δημιουργηθεί η ΠΥΡΑΜΙΔΑ μέσα σε ένα όμορφο σπίτι με μεγάλο κήπο δηλώνοντας έτσι την ακράδαντη πεποίθηση ότι το σχολείο πρέπει να συνδέεται στο μυαλό κάθε παιδιού με την ομορφιά.

 

Επίσης μια φορά το χρόνο σας δίνουμε την ευκαιρία να γίνεται και εσείς παιδιά  συμμετέχοντας στο Ανοιχτό Σχολείο όπου μπορείτε να συμμετέχετε και να παρακολουθήσετε μαζί με το παιδί σας όλες τις δραστηριότητες μιας ημέρας του παιδικού μας σταθμού. Έτσι γινόμαστε όλοι μια μεγάλη παρέα!!!

 

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα βασίζεται στις αρχές της παιδαγωγικής μεθόδου του J. DEWEY, σύμφωνα με την οποία δίνεται έμφαση στις ανάγκες και εμπειρίες των παιδιών, η μάθηση βιώνεται  μέσα από την πράξη και η διδασκαλία έχει επίκεντρο τον μαθητή.

 

Η παιδαγωγός:

 • Αποδέχεται τις ιδιαιτερότητες κάθε παιδιού.

  • Βοηθάει την εξελικτική πορεία του.

  • Δουλεύει μαζί με τα παιδιά και όχι για λογαριασμό των παιδιών.

  • Δεν χρησιμοποιεί την κρίση της κακής και καλής δουλειάς των παιδιών, τις συγκρίσεις ανάμεσα στα παιδιά, την καταναγκαστική επιβολή δικών της επιλογών.

  • Απαραίτητη προϋπόθεση η στοργική και ήρεμη διάθεση της παιδαγωγού σε όλη την διάρκεια της απασχόλησης των παιδιών.

 • Το ημερήσιο πρόγραμμα είναι βέβαια ευέλικτο ανάλογα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών, εξαιρούνται όμως ορισμένα χρονικά σημεία, όπως προσέλευση – αποχώρηση παιδιών, ώρες φαγητού, διαλείμματος- ύπνου.

 • Τα παρακάτω προγράμματα απασχόλησης μπορεί συμπληρώνονται και να αναπροσαρμόζονται από την παιδαγωγική ομάδα ανάλογα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών.

 • Στα παρακάτω προγράμματα απασχολήσης συμπεριλαμβάνονται και οι προγραμματισμένες Εκπαιδευτικές Επισκέψεις και Εκδρομές που γίνονται μία φορά κάθε μήνα βάση του ισχύοντα νόμου.

bottom of page